Pod pokličku asijské kuchyně nahlédli účastníci kurzu Sushi ze tříd 2KC a 2HT. O zařazení tohoto kurzu byl ze strany žáků velký zájem, proto jsme oslovili kuchaře umělce pana Jana Hajného, jehož portfolio tvoří kromě asijské kuchyně i carving a mnoho dalšího. Účastníci kurzu se naučili základní techniky přípravy sushi a specifika jednotlivých druhů, také jak sushi správně jíst, jaké používat suroviny a jak stolovat. Tento kurz byl zajímavý nejen svou náplní výuky, ale také tím, že si účastníci odnesli unikátní recepty na přípravu rýže a nakládaného zázvoru. A jaké žáci připravovali menu? Maki sushi – rolky z řasy plněné ochucenou rýží, syrovou rybou, zeleninou
Nigiri sushi – válečky z rýže s plátkem syrové ryby a zeleniny
Temaki sushi – kornoutky z řasy a rýže plněné plátkem syrové ryb a zeleniny
Uramaki SUSHI – obrácené rolky. Výsledky jejich práce můžete posoudit na fotografiích. Poděkování patří kromě pana Hajného i našemu sdružení rodičů, které žákům na tento kurz finančně přispělo.
Bc. Martina Štiková, učitelka OV