PROJEKTOVÝ TÝDEN TŘÍDY 1KCB - 8. 4. – 11. 4. 2024
Projektový týden žáků 1. ročníku oboru Kuchař-číšník.
Žáci se zúčastnili projektového týdne ve školní jídelně.
Za dohledu učitelů odborného výcviku střediska gastronomických služeb a vedoucí školní jídelny paní Věry Kunešové připravovali každý den polévku a dva hlavní pokrmy. Vyzkoušeli si sestavení jídelního lístku s ohledem na spotřební koš a finance, práci ve velkém provozu při přípravě v počtu porcí, se kterým dosud zkušenost neměli. To vše od základu po expedici z čerstvých surovin a moderním servise pokrmů. Zjistili, jak nezbytná je dobrá příprava a organizace práce. Věříme, že strávníkům chutnalo.
Také při obsluze se žáci i nadále zdokonalovali v technice jednoduché obsluhy, jídelní stoly zakládali novým způsobem, připravili jsme aktuální anglické prostírání a především se piluje komunikace s hosty.
Doufáme, že žáky projektový týden obohatil o mnoho nových zkušeností a dovedností.
Středisko gastronomických služeb