Nahrávám...
Zpět

Raut od A do Z

 

 

 

 

 

 

V úterý 7. května středisko gastronomických služeb v budově "K" přivítalo v rámci komunitních setkání rodiče a přátele školy z blízka i daleka. Žáci 2. ročníku oboru hotelnictví v rámci jejich ročníkové zkoušky pojaté jako projektové dny, připravili raut od A do Z. Od plánování nabídky pokrmů a nápojů, sbírání receptů, norem, kalkulací, charakteristik přes sestavení konečné nabídky s cenami a počtem porcí, přípravy soupisek surovin a potřebného inventáře, organizace práce až po samotnou realizaci. Nabídka studené i teplé kuchyně a cukrářských výrobků byla pestrá a žáci využili dosud nabytých vědomostí i dovedností z předmětů Technika obsluhy a služeb a Technika přípravy pokrmů. Přivítali jsme 60 hostů od dětí až po seniory. Příprav i realizace se také účastnil odborník z praxe pan Ondřej Loudil kuchař kavárny Adria z Prahy, který byl žákům oporou nejen radou, ale i při přípravách rautu. K dispozici byl i našim hostům, kteří mu mohli klást otázky ze světa gastronomie. Ohlasy ze strany hostů i žáků byly veskrze kladné. A jak s paní učitelkou Kunešovou doufáme si žáci odnesli mnoho zkušeností, které uplatní v jejich zvoleném oboru i v budoucnu.
Bc. Martina Štiková, učitelka OV