Dvoudenní kurz přípravy pizzy se uskutečnil ve dnech 4. 11. a 5. 11. 2024. Tohoto kurzu se účastnili žáci 2. ročníků oborů Kuchař-číšník a Hotelnictví. Lektor Jan Šafránek, absolvent naší školy v oboru kuchař-číšník, představil v teoretické části žákům něco z historie pizzy, přípravy dobrého těsta, volby vhodných surovin a jejich kombinací. Mnoho zajímavého se žáci dověděli o profesním postupu a odborných zkušenostech lektora.
Praktická část byla zaměřena nejen na samotnou přípravu těsta, ale především na tvarování pizzy. Po přípravě surovin k plnění si žáci připravili vlastní pizzy, které si v rámci oběda snědli. Práce s pizza lopatou také nebyla vždy jednoduchá a také záleželo, jak rychle žáci pizzu naplní, aby suroviny nepromáčely těsto a pizza se mohla snadno nabrat na lopatu.
Dále se žáci seznámili s přípravou domácího chleba, baget a dalšími zajímavostmi. Mnohé výrobky nabídli k ochutnání vedení školy a našim zaměstnancům. Po náročném dni si každý žák odnesl také účastnický list.
Žáci získali příspěvek na kurz ze SRPŠ.
Gastronomické středisko
UOV Michal Kemr