Nahrávám...
Zpět

GASTRO LABE 2025

 

 

 

 

 

 

GASTRO LABE 2025

 

Dne 27. března 2025 jsme se zúčastnili již 9. ročníku soutěže mladých kuchařů, číšníků a cukrářů konaném v Centru Pivovar v Děčíně. Soutěž již tradičně pořádá Střední škola služeb a řemesel Děčín.

V kategorii kuchařů naši školu reprezentoval žáci 2. ročníku oboru kuchař-číšník Matyáš Fairaizl a Jan Hejný.

Jako každý rok bylo pro kuchaře zadáním příprava 4 porcí hamburgeru. Tentokrát bylo za hlavní surovinu vybráno hovězí maso. Náš tým připravoval Corrida burger s pikantní rajčatovou salsou, Jamon šunkou, čedarem a rukolou doplněný grilovanou kukuřicí.

V konkurenci 12 družstev se kluci umístili v přípravě hamburgeru na 8. místě.

 

V kategorii číšníků bylo celkem 7 soutěžících. Naši školu reprezentovala Khrystyna Myshchak z 2. ročníku oboru kuchař-číšník. V rámci úkolu pro číšníky bylo dokončení a servis teplého moučníku před hosty, servis sektu a čepování piva.

Umístila se na 4. místě.

Žáci si odnesli diplomy, drobné ceny a mnoho zkušeností a zážitků.

Za tým gastronomického střediska UOV Michal Kemr a Václav Červený