Nahrávám...
Zpět

Baristický kurz

 

 

 

 

 

 

Baristický kurz

9. 5. – 10. 5. 2019

Již tradičně se konal na středisku gastronomických služeb dvoudenní kurz přípravy kávy vedený lektorem panem Michalem Křižkou.

Účastníky tentokrát byli žáci tříd 1 KC, 2KC a 1H, 3HT a to v hojném počtu 21. I tentokrát žáci obdrží finanční příspěvek ze Sdružení rodičů při SŠSaŘ Stochov.

První den lektor žáky nejprve seznámil ve zkratce s historií kávy, více se věnoval  pěstováním a druhům kávy, sklizní, přepravou, pražením a balením. Následovalo seznámení s kávou espresso a jejími dalšími alternativami. Před samotným praktickým nácvikem se účastníci kurzu seznámili s profesionálním kávovarem a jeho příslušenstvím. Součástí kurzu byla degustace různých kávových zrn a jejich hodnocení, kde mohli všichni zapojit své chuťové buňky a vnímat různé podtóny chutí kávy.

Následoval samotný trénink přípravy kávy. Nejprve účastníci pilovali přípravu espressa. Potom se učili správně vyšlehat pěnu na cappucino pomoí vody s jarem, a když se zdokonalili, došlo i na šlehání mléka. Po tréninku šlehání se pustili do přípravy cappuccina a zkusili si i latte art.

Všichni zúčastnění žáci obdrželi certifikát o absolvování základního baristického kurzu a věříme, že také mnoho nových znalostí a dovedností, které mohou ve svém oboru uplatnit.

 

Gastronomické středisko služeb

Miroslava Moravcová

vedoucí učitelka odborného výcviku