WORKSHOP vepřového masa na středisku gastronomických služeb
Ve středu 26. 2.2020 S se konal odborný workshop bourání vepřových půlek na jednotlivé části masa ke kuchyňskému zpracování.
S „prasátkem“ o váze 105 kg se poprali statečně všichni přítomni žáci 1. ročníku kuchař – číšník a poté žáci zkušenější 2. ročníku kuchař - číšník, kteří k nám zavítali ze SOŠ a SOU Beroun v doprovodu učitelek odborných předmětů a odborného výcviku. Všichni, vybaveni ostře nabroušenými noži, si tak mohli vyzkoušet své praktické dovednosti a trpělivost při práci.
Každá skupina společně s učiteli odborného výcviku rozdělila celé půlky prasete na jednotlivé části, maso vykosťovali, čistili, porcovali a třídili ke zpracování na chystané „Vepřobraní“, pro pozvané zaměstnance školy a širokou veřejnost.
Po ukončení workshopu se prostorami výrobního střediska linula vůně škvařeného sádla. Po náročném dni čeká žáky 1. ročníku příprava pokrmů k nabídce na páteční oběd „Vepřobraní“.
Kolektiv střediska gastronomických služeb