Nahrávám...
Zpět

WORKSHOP vepřového masa na středisku gastronomických služeb

 

 

 

 

 

 

 

 

WORKSHOP vepřového masa na středisku gastronomických služeb

 

Ve středu 26. 2.2020 S se konal odborný workshop bourání vepřových půlek na jednotlivé části masa ke kuchyňskému zpracování.

S „prasátkem“ o váze 105 kg se poprali statečně všichni přítomni žáci 1. ročníku kuchař – číšník a poté žáci zkušenější 2. ročníku kuchař - číšník, kteří k nám zavítali ze SOŠ a SOU Beroun v doprovodu učitelek odborných předmětů a odborného výcviku.  Všichni, vybaveni ostře nabroušenými noži, si tak mohli vyzkoušet své praktické dovednosti a trpělivost při práci.

Každá skupina společně s učiteli odborného výcviku rozdělila celé půlky prasete na jednotlivé části, maso vykosťovali, čistili, porcovali a třídili ke zpracování na chystané „Vepřobraní“,  pro pozvané zaměstnance školy a širokou veřejnost.

Po ukončení workshopu se prostorami výrobního střediska linula vůně škvařeného sádla. Po náročném dni čeká žáky 1. ročníku příprava pokrmů k nabídce na páteční oběd „Vepřobraní“.

 

Kolektiv střediska gastronomických služeb