Nahrávám...
Zpět

Konzultace žáků 3. ročníku oboru Kuchař – číšník

 

 

 

 

 

Konzultace žáků 3. ročníku oboru Kuchař – číšník

3. a 4. prosince 2020 proběhly na středisku gastronomických služeb konzultace žáků 3. ročníku oboru Kuchař – číšník. Nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu. Toto téma žáci vypracovávali. Příležitostí k sestavení menu byla jízda Svatého Huberta. Typicky české pokrmy v moderním pojetí s využitím lesních plodů, zvěřiny a podzimních surovin.

Vydařené výseče tabulí, zodpovědnost a poctivá příprava se žákům odměnila v podobě krásného hodnocení.

Další velmi důležitou součástí konzultací byl banket. Tento „král“ mezi způsoby obsluhy vyžaduje profesionální přístup obsluhujících a ten našim „třeťákům“ opravdu nechybí. První praktický nácvik banketní obsluhy sice nebyl bezchybný, ale na nováčky až překvapivě synchronní a ladný. Myslím, že letošní závěrečné zkoušky budou potěchou pro oko hostů a hrdostí naplní nejen srdce žáků a jejich rodičů, ale především to naše učitelské. 

UOV gastronomie