Nahrávám...
Zpět

Odborný výcvik oboru Kuchař – číšník

 

 

 

 

 

 

Odborný výcvik oboru Kuchař – číšník středisko gastronomických služeb.

26. dubna 2021 byla obnovena výuka odborného výcviku. Konečně jsme mohli přivítat naše žáky a začít trénovat vše co v rámci distanční výuky nebylo možné. Nebudeme zastírat, že jsme se opravdu moc těšili J.

Na dodržování proti epidemiologických nařízení jsme již byli zvyklí, jen přibylo pravidelné testování, které probíhá bez potíží a zatím vždy s negativním výsledkem. Tento je totiž jediný v rámci výuky vítán.

S žáky prvního ročníku oboru Kuchař – číšník jsme začali obsluhou. Pozvolna jsme zopakovali veškeré přípravné práce nutné k bezproblémovému provozu „restaurace“, servírovali polévku všemi způsoby, které jsou v restauracích běžné. Trénovali držení talířů s příručníkem, servis nápojů, využívali tácky i plata a hlavně si trénovali komunikaci s hostem. Žáci velice mile překvapili a své dovednosti, velice rychle oprášili a zdokonalují je.

V kuchyni si žáci také postupně zopakovali pravidla bezpečnosti práce a hygieny. Předběžnou přípravu surovin, technologickou přípravu polévek, příloh a omáček. I zde, nás žáci přesvědčili, že loňským sněhem zaváté dovednosti, stačilo jen trochu prohrnout.

Bc. Martina Štiková, učitelka OV