Žáky 3. ročníku oboru Kuchař - číšník jsme již netrpělivě vyhlíželi v pondělí 26. dubna 2021. Závěr jejich studia, se již kvapem blíží a tak nebyl čas, ztrácet čas. Pustili jsme se tedy hned do opakování praktických dovedností, nezbytných k praktické závěrečné zkoušce. V kuchyni žáci připravovali složitější 4chodová menu v zadaném časovém limitu. Zaměřili se na přípravu složitějších studených předkrmů a moučníků, zopakovali si přípravu různých druhů polévek s netypickými zavářkami a vložkami a u hlavních masitých chodů různé druhy tepelných úprav, šťáv a omáček nejen k pokrmům na objednávku se složitějšími přílohami. Na obsluze si opakovali pravidla banketní obsluhy. Natrénovali si zakládání výseče tabule dle vlastních menu ze samostatné odborné práce a zopakovali jsme i otázky odborné dovednosti číšníka, které jsou součástí PZZ.
V následujícím týdnu Odborného výcviku žáci co možná nejvíce samostatně
trénovali přípravu restaurace na banket, servis složitého slavnostního menu tentokráte i se servisem kávy banketní obsluhou a zopakovali jsme i servis různých druhů vín před hostem. Ve výrobním středisku opět připravovali 4chodová menu, zaměřili jsme se na opakování rozličných tepelných úprav, odlišných druhů mas jatečných zvířat.
Bc. Martina Štiková, učitelka OV