Po dvouleté odmlce se opět učebna stolničení na středisku Gastronomických služeb proměnila v bar a v termínu 11. 10. - 15. 10. 2021 zde probíhal barmanský kurz. Cílem kurzu je získání nových poznatků a základních informací o baru, jeho provozu a zbožíznalství. K samostudiu žáci obdrželi bar skriptum. Zúčastnilo se 20 žáků oboru Hotelnictví a Kuchař-číšník.
I tentokrát kurz vedl David Neuman, který v současné době spolupracuje s firmou Simply bar. Tato společnost nabízí barový catering, degustace ušlechtilých destilátů, poradenství v oblasti gastronomie, realizace baru, zaškolení personálu a spolupracuje se společností Mattoni.
Tento kurz je velmi náročný svým obsahem teoretických znalostí o základních alkoholických nápojích a jednotlivých recepturách míchaných nápojů. Odborná část se skládala z praktického nácviku techniky míchání a používání barmanského náčiní. Přesto se jedná o základní barmanský kurz a je třeba se dále v tomto oboru vzdělávat.
Poslední den kurzu žáci skládali i závěrečnou zkoušku, a to formou kontrolního testu a praktické zkoušky v přípravě míchaného nápoje v časovém limitu 2 minuty, předpokladem byla znalost receptury a pracovního postupu.
Věříme, že účast na kurzu byla přínosná pro další uplatnění mladých barmanů a všem byl předán certifikát o úspěšném absolvování základního barmanského kurzu.
Našim absolventům barmanského kurzu byla nabídnuta spolupráce k získání pracovních příležitostí při různých akcích v pozici bartendera.
Středisko gastronomických služeb