Lektor Jan Šafránek
Již tradičně se konal na středisku gastronomických služeb dvoudenní kurz pizzy. Kurzu se zúčastnili žáci 2. a 3. ročníku oboru Kuchař-číšník a 2. ročníku oboru Hotelnictví.
Kurz opět vedl náš úspěšný absolvent, mistr pizzař Jan Šafránek. Účastníci kurzu byli nejprve seznámeni s náplní kurzu. Lektor žákům povyprávěl o historií pizzy.
Žáci se dozvěděli o správné přípravě těsta, tradičních surovinách a možnosti plnění pizzy. Po teoretické části žáci pilně nacvičovali, za dohledu lektora vyvalování a tvarování pizzy. Taktéž měli možnost si vyzkoušet práci s pizzařskou lopatou, kterou se dává pizza do pece. Kromě pizzy připravili žáci i bagety, ze kterých poté připravovali bruschetty s rajčaty.
Každý z účastníků si vlastnoručně připravil každý den minimálně 2 pizzy s náplní dle vlastní fantazie. V rámci Dne otevřených dveří měli možnost příchozí zájemci pizzu a bruschettu s rajčaty také ochutnat.
Pan lektor předvedl i freestyle s pizzou. Na závěr všichni žáci převzali z rukou lektora Jana Šafránka účastnický list. Věříme, že byl kurz pro žáky přínosem a motivací pro další rozvoj svých dovedností.
UOV Michal Kemr