Do tajů přípravy a prezentace restauračních moučníků zasvětila účastníky svého kurzu členka AKC a vynikající cukrářka paní Pavlína Berzsiová.
Kurzu, který probíhal ve dnech 19. a 20. ledna 2022 na středisku gastronomických služeb se zúčastnili žáci 2. a 3. ročníku oboru kuchař-číšník. Účastníci se seznámili s moderními trendy v přípravě restauračních a kavárenských moučníků a s jejich atraktivním servisem, který je nepostradatelný.
Žáci během kurzu připravovali panna cottu s horkým ovocem, tiramisu pěnu s jahodami, tvarohový cheesecake, čokoládové brownies s malinami, skořicový dortík s vanilkovou pěnou, limetkový dezert, cappucino pěnu s mandlovým piškotem nebo likérovou pěnu.
Obrazem to není ono a věřte, že všechny dezerty a moučníky do posledního byly vynikající. Podívejte se do naší fotogalerie na krásná, výtvarná díla našich žáků.
Po absolvování kurzu získali všichni certifikát a mnoho zkušeností při přípravě moučníků.
Za středisko gastronomických služeb UOV Michal Kemr