Nahrávám...
Zpět

KURZ PŘÍPRAVY KÁVY

 

 

 

 

 

KURZ PŘÍPRAVY KÁVY  21. 2. - 22. 2. 2022

Již tradičně se konal na středisku gastronomických služeb dvoudenní baristický kurz vedený lektorem Jiřím Čadem, baristou zastupující společnost Nestlé Česká republika. Účastníky tentokrát byli žáci třídy 1. ročníku oboru kuchař-číšník.

Úvodní část kurzu byla zaměřena na historii, pěstování, druhy, zpracování a pražení  kávy. Dále se seznámili s postupem přípravy kávy espressa a dalších druhů, s ukázkou obsluhy profesionálního kávovaru a používání ostatního vybavení, potřebného k přípravě dobrého espressa.   

Následoval samotný trénink přípravy espressa, a to opakovaně, aby výsledná káva odpovídala kvalitě, množství a vzhledu. Probíhala také ochutnávka kávy dle kvality.

Druhý den byl nácvik zaměřen na techniku šlehání mléčné pěny, pomocí jarové vody. Správná technika zajistí dokonalou, sametové pěnu. Capuccino si nejen trénovali, ale i ochutnávali.

Své získané dovednosti a znalosti si ověřili zkušebním testem a poté naostro pod drobnohledem lektora připravili, každý své nejlepší espresso a capuccino.

Každý si nakonec odnesl certifikát o absolvování základního baristického kurzu a samozřejmě spoustu nových poznatků a dovedností, které mohou v budoucnu uplatnit v praxi. Žáci obdrželi příspěvek ze sdružení SRPŠ.

 

Středisko gastronomických služeb

Michal Kemr, učitel odborného výcviku