Nahrávám...
Zpět

Nácvik otevírání vína

 

 

 

 

 

 

 

Teoreticky jde prakticky udělat všechno, ale co když to jde i obráceně? V pátek 4. března jsme se učili se žáky 2. ročníku oboru Hotelnictví v rámci praktického vyučování jak správně otevírat víno před hostem. Každý žák měl svou láhev vína s korkovou zátkou, kterou si nejprve správně před hostem otevřel a následně plnou a zazátkovanou odnesl zpět domů J. Mezitím nám žáci 1. ročníku oboru Hotelnictví pod dohledem paní učitelky M. Moravcové ve cvičné školní kuchyni připravili suroviny na míchání předkrmových salátů a koktejlů. S dokonalou přípravou nám šla práce pěkně od ruky. Žáci 2. ročníků tak stihli v pohodě namíchat salát waldorf a šopský salát podle pravidel vyšší formy složité obsluhy a naservírovat je svým mladším spolužákům i sobě. Všem chutnalo, akce se zdařila a všem se moc líbila!