Nahrávám...
Zpět

Aktuálně - Stáž Itálie

 

 

 

 

 

 

7. Den praxe

Praxe se nám blíží ke konci, ještě dva dny, práce je čím dál méně, konec sezóny je na spadnutí. Mnoho hotelů je již zavřených. Bude probíhat hlavně velký úklid. Ale i to patří k naší profesi.

Počasí se trošku zhoršilo, sluníčko bylo jen málo, snad ještě užijeme teplejší dny.

Posíláme laicky přeložené svatební menu:

 

Menu di nozze dell’hotel Baya Milano Marittima

Svatební menu Hotel Baya Milano Marittima

Antipasty

Před předkrm

Antipasti di terra e di mare della tradizione Romagnola

Tradiční předkrmy země a moře Romagna

Accompagnati da Prosecco celli brut cantina cellidi bertinoro

Primi

První chod

Strozzapreti alle vongole , gamberi, canocchie con pomodorini e pinoli tostati

Strozzapreti s škeblemi, krevetami, kudlankami s opečenými cherry rajčátky a piniovými oříšky

Cappelletti con fonduta di formaggio di fossa di sobliano e salvia fritta


Cappelletti se sýrovým fondue Fossa di sobliano a smaženou šalvějí

 

Secondi

Druhý chod

Spiedo di gamberi e calamari con gamberone al sale dolce di cervia e misticanza

Špíz s chobotnicemi a krevetami v cervia sladké soli a míchaný salát

Filetto di manzo in crosta di olive nere e pistacchi con riduzione di sanciovese riserva , cipolla rossa di tropea e senape di digione

Hovězí filet v černých olivách a pistáciové krustě s redukcí sanciovese, červenou cibulí Tropea a dijonskou hořčicí

 

Desert

Dezert

Torta nuziale

Svatební dort

Piccola pasticceria e frutta fresca

Malé pečivo a čerstvé ovoce

 

Trebbiano poggio perlina cantina celli di Bertinoro

 

Sangiovese sup figo grande cantina podere dei Nespoli

 

 

8. Den praxe

 

Praktická část se blíží ke konci, zítra se všichni žáci rozloučí na svých hotelích. Pro první část číšníků a servírek bude probíhat workshop přípravy kávy. V následujících dnech nás čeká bohatý program.

Příjemným zážitkem bylo pozvání na večeři v hotelu Bellettini pro doprovázející učitelky. Společně s panem Kopeckým jsme zažili nevšední kulinářský večer v krásné hotelové restauraci s perfektní obsluhou. Navíc jsme mohli vidět při práci i naše žáky, kteří se za tak krátkou dobu zorientovali v novém prostředí a osvojili si zavedené způsoby práce v tomto hotelu. Pro tuto příležitost nám připravili nabídku pokrmů v českém překladu, což bylo velmi příjemné.

 

Tým žáků a učitelů