Praxe se nám blíží ke konci, ještě dva dny, práce je čím dál méně, konec sezóny je na spadnutí. Mnoho hotelů je již zavřených. Bude probíhat hlavně velký úklid. Ale i to patří k naší profesi.
Počasí se trošku zhoršilo, sluníčko bylo jen málo, snad ještě užijeme teplejší dny.
Posíláme laicky přeložené svatební menu:
Menu di nozze dell’hotel Baya Milano Marittima
Svatební menu Hotel Baya Milano Marittima
Antipasty
Před předkrm
Antipasti di terra e di mare della tradizione Romagnola
Tradiční předkrmy země a moře Romagna
Accompagnati da Prosecco celli brut cantina cellidi bertinoro
Primi
První chod
Strozzapreti alle vongole , gamberi, canocchie con pomodorini e pinoli tostati
Strozzapreti s škeblemi, krevetami, kudlankami s opečenými cherry rajčátky a piniovými oříšky
Cappelletti con fonduta di formaggio di fossa di sobliano e salvia fritta
Cappelletti se sýrovým fondue Fossa di sobliano a smaženou šalvějí
Secondi
Druhý chod
Spiedo di gamberi e calamari con gamberone al sale dolce di cervia e misticanza
Špíz s chobotnicemi a krevetami v cervia sladké soli a míchaný salát
Filetto di manzo in crosta di olive nere e pistacchi con riduzione di sanciovese riserva , cipolla rossa di tropea e senape di digione
Hovězí filet v černých olivách a pistáciové krustě s redukcí sanciovese, červenou cibulí Tropea a dijonskou hořčicí
Desert
Dezert
Torta nuziale
Svatební dort
Piccola pasticceria e frutta fresca
Malé pečivo a čerstvé ovoce
Trebbiano poggio perlina cantina celli di Bertinoro
Sangiovese sup figo grande cantina podere dei Nespoli
Praktická část se blíží ke konci, zítra se všichni žáci rozloučí na svých hotelích. Pro první část číšníků a servírek bude probíhat workshop přípravy kávy. V následujících dnech nás čeká bohatý program.
Příjemným zážitkem bylo pozvání na večeři v hotelu Bellettini pro doprovázející učitelky. Společně s panem Kopeckým jsme zažili nevšední kulinářský večer v krásné hotelové restauraci s perfektní obsluhou. Navíc jsme mohli vidět při práci i naše žáky, kteří se za tak krátkou dobu zorientovali v novém prostředí a osvojili si zavedené způsoby práce v tomto hotelu. Pro tuto příležitost nám připravili nabídku pokrmů v českém překladu, což bylo velmi příjemné.
Tým žáků a učitelů