Nahrávám...
Zpět

Makro HoReCa - Kuchařský pětiboj 2017

Po mnoha dnech intenzivního tréninku se vybraní žáci 2. a 3. ročníku oboru kuchař – číšník,  zúčastnili 5. ročníku soutěže Makro HoReCa Kuchařský pětiboj. Soutěž probíhala ve třech dnech a to 23. března, 24. března a 7. dubna 2017 v moderních prostorách Makro Akademie v Praze-Stodůlkách. Náš soutěžní tým ve složení Matěj Sedmík, Tomáš Goldammer, David Král, Jan Krško, Roman Šach a Ondřej Strnad se do soutěže zapojili 7. dubna spolu s dalšími 6 týmy z celé republiky (Cheb, Teplice, Pardubice, Brno - Charbulova, Brno - Bosonožská, Ostrava). Náplní pětiboje bylo dovednostní krájení:  250 g cibule najemno, 200 g pórku na julienne, 400 g brambor na kostičky o velikosti 8 mm, vykostění celého kuřete od hřbetu na plát a filetování celého pstruha včetně odstranění všech kostí.

Soutěžili postupně celé týmy. Všemu předcházelo proškolení a seznámení s pracovištěm. Maximální časový limit byl 30 minut. Po překročení byl soutěžící diskvalifikován. Výsledný čas, kvalita provedení a v neposlední řadě dodržování hygieny byly samostatně bodově hodnoceny. Následně porota, složená ze zástupců Makro akademie, sečetla body a z výsledků vzešli vítězové jednotlivci a vítězný tým. Tým Střední školy služeb a řemesel Stochov se v konečném zúčtování při své premiérové účasti umístil na krásném 5. místě.

(Mor, Kem)