Naši žáci 3. ročníku oboru kuchař-číšník, přijali pozvání z Berounské školy na workshop polské kuchyně v rámci projektu Erasmus +, který se konal v úterý 22. 11. 2022.
Společně s berounskými, se naši žáci dozvěděli o tradičních pokrmech polské kuchyně od kuchařů Gřegoře a Adriána.
Lektoři společně vysvětlili postupy pokrmů, které potom se žáky rozdělených do dvou skupinek připravovali.
Jednalo se o tradiční polskou polévku Žůrek a plněné, vařené pirohy směsí z vařených brambor, smažené cibulky a tvarohu.
Po dokončení pokrmů lektoři předvedli i plating těchto národních jídel. Následně také účastníci připravované pokrmy ochutnali.
Žáci se dozvěděli zajímavosti z polské kuchyně a její specifika, která poté mohou uplatnit v praxi.
UOV Michal Kemr