Nahrávám...
Zpět

Workshop s polskými kuchaři v rámci projektu Erasmus +

 

 

 

 

 

 

Workshop s polskými kuchaři v rámci projektu Erasmus +

 Střední odborné školy a středního odborného učiliště Beroun-Hlinky

 

Naši žáci 3. ročníku oboru kuchař-číšník, přijali pozvání z Berounské školy na workshop polské kuchyně v rámci projektu Erasmus +, který se konal v úterý 22. 11. 2022.

Společně s berounskými, se naši žáci dozvěděli o tradičních pokrmech polské kuchyně od kuchařů Gřegoře a Adriána.

Lektoři společně vysvětlili postupy pokrmů, které potom se žáky rozdělených do dvou skupinek připravovali.

Jednalo se o tradiční polskou polévku Žůrek a plněné, vařené pirohy směsí z vařených brambor, smažené cibulky a tvarohu.

Po dokončení pokrmů lektoři předvedli i plating těchto národních jídel. Následně také účastníci připravované pokrmy ochutnali.

Žáci se dozvěděli zajímavosti z polské kuchyně a její specifika, která poté mohou uplatnit v praxi.

 

UOV Michal Kemr