Kurz čokoládových pralinek pod vedením skvělé cukrářky paní Pavlíny Berzsiové, proběhl na Středisku gastronomických služeb ve dnech 8. 12. a 9. 12. 2022. Žáci 1.ročníku oboru Kuchař-číšník a 1.ročníku Hotelnictví se seznámili se základy této precizní práce s belgickou čokoládou.
Za dohledu paní Berzsiové vytvořili vynikající a krásné lanýže a pralinky. Celou budovu „K“ provoněla kvalitní čokoláda. Konečné produkty byli nádherné a velmi chutné, jako od profesionálních cukrářů. Účastníci kurzu si domů odnesli certifikát a také plnou krabičku svých cukrářských skvostů. O tento kurz byl v předvánočním čase velký zájem a sešlo celkem 26 natěšených účastníků.
Žáci si kromě sladkých výrobků odnesli i nové dovednosti, které, věříme uplatní i v praxi.
UOV Michal Kemr
Středisko gastronomických služeb