7. 2. 2023
V moderních prostorách kuchyně Makro akademie v Praze–Stodůlkách se konal seminář pod záštitou projektu Máme to na talíři, kterého se účastnili naši učitelé gastronomických oborů Bc. Miroslava Moravcová a Michal Kemr.
Tentokrát se jednalo o „Ryby ve školním stravování.
V úvodním slovu paní Alexandry Košťálové ze Státního zdravotního ústavu, se účastníci dozvěděli o významu ryb v naší stravě a hlavně správném postupu při úpravě.
Poté se účastnici rozdělili na 3 stanoviště v kuchyni a pod vedením místních šéfkuchařů se šlo na samotnou přípravu vybraných pokrmů z ryb. Skupiny se na stanovištích střídaly.
Připravovali se například losos s teriyaki omáčkou a rýží, treska na citrusech a limetkových listech, bulgurové krokety s tuňákem nebo opečený pstruh se špeclemi, špenátem a slaninou.
Po přípravě pokrmů následoval chutný oběd z ryb.
Všichni účastníci si odnesli certifikát o absolvování, ale hlavně mnoho inspirace a nových poznatků.
UOV
Bc. Miroslava Moravcová a Michal Kemr