Nahrávám...
Zpět

Kurz teorie a přípravy kávy

 

 

 

 

 

 

 

Minulý týden proběhl na naší škole kurz teorie a přípravy kávy pod vedením zkušeného lektora Jakuba Točoňa z lokální pražírny kávy Jeseník café . Žáci se dozvěděli zajímavosti z historie pěstování, pražení i přípravy kávy, naučili se rozpoznávat námi oblíbenou odrůdu Robusta i Arabica a znají i rozdíly v chuti a vůni mezi nimi. Umí připravit  kvalitní kávu, a to jak espresso, tak lahodné cappuccino. Malování mléčnou pěnou bylo krásnou závěrečnou tečkou za tímto dnem plným nadšení z kávy. V rámci tohoto baristického kurzu obrdžel každý z účastníků certifikát, který bude součástí žákovských portfolií, no a na závěr měli všichni příležitost pochutnat si na kvalitní kávě.

Zaváhali jste? Nebojte, není to poprvé ani naposledy, kdy tento oblíbený kurz pořádáme. Těšíme se na viděnou s dalšími účastníky na příštích kurzech.