Nahrávám...
Zpět

6. Regionální kolo soutěže Makro HoReCa kuchařský Pětiboj

6. Regionální kolo soutěže Makro HoReCa kuchařský Pětiboj

Po mnoha dnech intenzivního tréninku se vybraní žáci 2. a 3. ročníku oboru kuchař – číšník,  zúčastnili 6. ročníku soutěže Makro HoReCa Kuchařský pětiboj.  Den „D“ nastal v pátek 13. dubna 2018, kdy šest žáků, jmenovitě Tomáš Goldammer, Milan Komloš, Jan Krško, Gabriela Linhartová, Kristýna Tomanová a David Trnka mohli své nabyté dovednosti zúročit.

Zúčastnili jsme se jednoho z regionálních kol soutěže. Soutěž se konala v krásných prostorách Makro akademie v Praze-Stodůlkách. Naši žáci se poměřovali se zástupci škol z Prahy-Čakovic, Pardubic a Teplic.

Náplní pětiboje bylo dovednostní krájení:  250 g cibule najemno, 200 g pórku na julienne, 400 g brambor na kostičky o velikosti 8 mm, vykostění celého kuřete od hřbetu na plát a filetování celého pstruha včetně odstranění všech kostí. Soutěžili postupně celé týmy. Všemu předcházelo proškolení a seznámení s pracovištěm. Maximální časový limit byl 30 minut.

Výsledný čas, kvalita provedení a v neposlední řadě dodržování hygieny byly samostatně bodově hodnoceny. Následně porota, složená ze zástupců Makro akademie, sečetla body a z výsledků vzešli vítězové jednotlivci. Na prvním a třetím místě byli zástupci školy z Teplic.

Velmi nás potěšil Jan Krško, který skončil v jednotlivcích na krásném 2. místě v konkurenci 24 soutěžících.

Pět postupujících týmů bude známo po dokončení všech regionálních kol a sečtení bodů.

Budeme tak v napětí, zda se na nás štěstí usměje.

 

Středisko gastronomických služeb

Michal Kemr, učitel odborného výcviku