Nahrávám...
Zpět

Soutěž Makro HoReCa Pětiboj regionální kolo-gratulace k postupu

Soutěž Makro HoReCa Pětiboj regionální kolo

7. MAKRO HoReCa Pětiboj 2019

 

Soutěž MAKRO HoReCa Pětiboj je určena pouze a výhradně pro studenty hotelových škol, středních odborných učilišť a středisek praktického vyučování v oborech Kuchař - číšník. 
Soutěž probíhá ve dvou kolech. Reprezentanti škol soutěží jako jednotlivci v soutěži MAKRO Kuchařský Pětiboj, tzn. v přípravě a krájení brambor, cibule a pórku, filetování pstruha a vykosťování celého kuřete. To vše v maximálním limitu 30 minut.

Regionální kola již 7. ročníku soutěže, se letos konají pouze v Makro akademii v Praze – Stodůlkách ve dnech 21.1. - 24. 1. 2019. Ty určí pět týmů, které postoupí do celostátního finále, které se bude konat na podzim, pravděpodobně opět v PVA Letňany.

Vybraný šestičlenný tým naší školy, se poctivě připravoval na středisku gastronomických služeb. Pod dohledem učitelů odborného výcviku piloval svou přesnost, kvalitu a rychlost při práci se zeleninou i masem.

Regionálního kola soutěže Makro HoReCa kuchařský Pětiboj 2019 jsme se zúčastnili 23. 1. 2019 v Makro akademii v Praze – Stodůlkách.

Naši soutěžící Lucas Jacob Soto, Kristýna Tomanová, David Trnka, Rudolf Jelínek, Tomáš Hezl a Dominik Mrva byli ještě před samotným zápolením seznámeni s průběhem soutěže, proškoleni o bezpečnosti a hygieně během své práce.

Poté přešli do kuchyně, kde si již každý věděl, co má dělat. Jedni čistili zeleninu, jiní kuřata a další čerstvé pstruhy.

Následně každý ze soutěžících zaujal své pracovní místo a komisaři spustili časomíru. Soutěžící se snažili být precizní, ale i rychlí.

Po ukončení soutěžení komisaři začali kontrolovat kvalitu provedení práce soutěžících. Ti vzorně uklidili kuchyň a mohli se občerstvit výrobky připraveny žáky, kteří jsou zde na praxi.

Dále následovala zpětná vazba od komisařů, kteří velmi osobitým a přátelským způsobem sdělili soutěžícím, kde při své práci dělají nejčastěji chyby a jak je nejlépe odstranit. Po sečtení všech bodů došlo konečně na vyhlášení výsledků.

Vzhledem k tomu, že v tento soutěžní den se regionálního kola účastnili pouze žáci Střední školy služeb a řemesel na Stochově, na stupně vítězů dosáhla hned polovina teamu. Na prvním místě se umístil Rudolf Jelínek. Na druhém místě David Trnka a na třetím místě Kristýna Tomanová.

Všem soutěžícím děkujeme za reprezentaci naší školy.

 

Věříme, že svědomitý trénink přinese své ovoce v podobě postupu do finále.

 

Za tým gastronomického střediska.

Michal Kemr, učitel odborného výcviku

 

Po ukončení regionálního kola v soutěži kuchařů a sečtení bodů všech zúčastněných škol se družstvo SŠSaŘ Stochov probojovalo do finálové soutěže týmů kuchařů a číšníků.

Soutěžícím jmenovitě:

3. ročník kuchař-číšník David Trnka, Rudolf Jelínek, Lucas Jacob Soto, Kristýna Tomanová

2. ročník kuchař-číšník Tomáš Hezl, Dominik Mrva

Gratulujeme k postupu   ! ! !

Věříme, že se najdou další odvážní, kteří se chtějí utkat ve finále.